Samen met ACE developement & engineering brengen we techniek naar een hoger niveau!

Over ACE developement & engineering

ACE is ingenious. Dat betekent werken met inspirerende, slimme en gepassioneerde vakmensen. Specialisten die dagelijks hun diepgaande kennis combineren met het vermogen om vanuit een ander perspectief te analyseren.

Ingenious is analyseren, ontwikkelen, ontwerpen èn realiseren, met het succes van de opdrachtgever als uitgangspunt. Het is de toegevoegde waarde van individuele competenties ondersteund door een professionele organisatie met grote expertise en ruime ervaring. Het is geloven en investeren in nauwe samenwerking in de keten en co-engineering met toekomstige maakpartijen.

De basis van dit alles, vormt een volledig transparant ontwerpproces en een organisatie die aansluit bij de werkwijze en behoefte van de klanten. Daarom helpen onze diensten bij het vergroten van de slag- en concurrentiekracht van de opdrachtgever. Denk aan analyses en onderzoek, engineering op onze kantoren, maar ook aan volledige turnkey-projecten. Wij bieden daarnaast individuele specialisten of zonodig hele projectteams als aanvulling op uw eigen resources.

Onze specialismen zijn ondergebracht in 4 marktgerichte business units, te weten:

 • productontwikkeling
 • industriële automatisering
 • hightech systemen
 • constructietechniek & apparatenbouw

De engineers binnen deze units kennen de markt. Ze zijn up-to-date wat betreft de technologische ontwikkelingen op hun vakgebied en hebben uiteraard diepgaande en specifieke kennis.

In de cultuur van ACE ligt een diepgewortelde drang tot vernieuwing verankerd. Wel altijd pragmatisch en zonder zaken als kosten en doorlooptijden uit het oog te verliezen. Die kracht wordt al ruim 35 jaren erkend door gerenommeerde multinationals, middelgrote ondernemingen, maar ook door startende innovators en diverse onderzoeksinstellingen.

De jarenlange relaties met deze opdrachtgevers bevestigen onze visie ten aanzien van samenwerking, creativiteit, professionaliteit en daadkracht. Be ingenious!

Neemt deel aan Hi Delta, omdat…

Onze business unit hightech systemen sluit uitstekend aan bij holland instrumentation. Als kernactiviteit houden wij ons bezig met het (her-)ontwerpen van geavanceerde (hightech) systemen. Dit betreft zowel het mechanisch ontwerp alsook het mechatronisch ontwerp van complexe systemen, (sub-)modules, onderdelen en aanverwante gereedschappen.

Op het vlak van mechanische ontwikkeling heeft ACE uitgebreide kennis van fijnmechanica en constructieprincipes voor het nauwkeurig bewegen en positioneren. Onze specialisten beschikken over multidisciplinaire kennis van meet- en regeltechniek en van actuatoren en sensoren voor motion control. Ingenious!

Met eindige elementen simulaties (FEM) worden de mechanische eigenschappen op sterkte, stijfheid, vermoeiing en dynamisch gedrag geanalyseerd en het ontwerp door virtuele prototyping geoptimaliseerd en gevalideerd. Daarnaast beschikt ACE over analisten die rekenen met CFD tools (Computational Fluid Dynamics) voor simulatie van stroming en warmteoverdracht.

Een specialisatie van ACE is het ontwerpen van de infrastructuur voor transport van gassen en vloeistoffen voor de algehele temperatuur huishouding en conditionering van de systemen. Ook de infrastructuur voor het realiseren van (ultra-) hoog vacuüm behoort tot het werkterrein van ACE. Aspecten als contaminatiebeheersing wordt integraal in het ontwerp meegenomen, zoals de ontwerprichtlijnen voor reinheid en voorschriften voor toepassing in cleanrooms. In de periferie van deze systemen ontwerpt ACE gereedschappen (tooling) voor de fabricage, assemblage, afstellen, testen, kwalificatie en service van deze systemen.

ACE levert haar bijdrage vanaf specificatie en ontwerp tot en met de engineering en begeleiding van realisatie van het prototype en pilotproductie, waarbij essentiële kennis van maakbaarheid en productietechnieken wordt ingebracht. Typerend voor de hightech industrie is de grote omvang van de ontwikkelomgeving en het parallel ontwikkelen (concurrent engineering). Daardoor is er vaak sprake van een sterk gedifferentieerd en uitvoerig gedocumenteerd Product Generatie Proces (PGP). Goede kennis van deze werkwijze van de opdrachtgever en van Product Data Management (PDM) systemen is cruciaal voor een naadloze aansluiting op dit ontwikkel proces. Via moderne ICT en directe lijnverbindingen kan het ontwerp rechtstreeks in de systemen van opdrachtgever gemodelleerd en gedocumenteerd worden. Deze totaalaanpak maakt de business unit Hightech Systemen tot een volwaardig engineeringpartner in de hightech industrie.

De technologische kennis en kunde samengevat:

 • (fijn-)mechanica
 • mechatronica
 • vacuümtechniek
 • stroming en warmteoverdracht infrastructuur
 • contaminatie beheersing
 • gereedschappen / Tooling
 • CAE Tools: 3D-CAD, FEM, CFD, Matlab
 • methodisch ontwerpen, DFA, DFM, VA/VE. FMEA
 • product data management (PDM)

Deze business unit verricht haar diensten voor opdrachtgevers gelieerd aan de hightech industrie, zoals Original Equipment Manufacturers (OEM), 1e en 2e-lijns toeleveranciers (o.a. system suppliers) en kennis- en onderzoekinstellingen. Onze opdrachtgevers zijn actief in de volgende marktsegmenten:

 • Semiconductor equipment
 • Solar equipment
 • Medische systemen
 • Analytische systemen
 • Militaire systemen
 • (Aero-)space
ACE developement & engineering

Oude Delft 182
Delft

Contactpersoon
Evert Maula
E-mailadres
Evert.maula@ace.eu
Telefoonnummer
010 266 65 00
Website

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de Hi Delta Nieuwsbrief met hightech nieuws uit Zuid-Holland.