Techmission010: Techniek is de toekomst

De afgelopen weken zagen we op RDM maar liefst 1.500 middelbare scholieren uit de regio Rijnmond van VMBO-, HAVO- en VWO-scholen viben en shinen op Techmission010. Met een escaperoom-achtige experience in de indrukwekkende Onderzeebootloods en een reflectie achteraf slaagde Techmission010 erin de middelbare scholieren hun talenten te laten ontdekken en jongeren te enthousiasmeren een toekomst in de haven en de techniek te kiezen.

De aftermovie

De Nederlands arbeidsmarkt kent de komende jaren een groeiend tekort aan goed geschoold technisch personeel. Te weinig jongeren kiezen nog voor een technisch profiel en zijn zich onvoldoende bewust van wat techniek is en wat je er mee kunt. RDM Rotterdam, de gemeente Rotterdam, NPRZ en een consortium van bedrijven & instellingen vinden het belangrijk om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen met deze keuze en hen kennis te laten maken met techniek.

​Techmission010

Techmission010 is een LOB-programma dat jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs enthousiasmeert en activeert de wereld van (smart) technologie te betreden. Door Techmission010 ervaringsgerichte programma ontdekken jongeren of techniek bij hen past, hoe leuk dit is en wat dit voor hun persoonlijke profielkeuze betekent.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de Hi Delta Nieuwsbrief met hightech nieuws uit Zuid-Holland.