HydroTop als winnaar Scale Innovation Award op hoofdpodium ZIE 2024


Dutch Heat Pump Solutions (DHPS) heeft een innovatieve en duurzame dak – en inbouwoplossing voor warmtepompen. Met deze innovatie wonnen ze op 11 maart de Scale Innovation Award in de Duurzaamheidsfabriek. Ze stonden daarom, als winnaar van de publieksprijs, vorige week op het hoofdpodium bij ZIE 2024. Wilhard Oldengram stond samen met Roel Verheul op het hoofdpodium als gastsprekers. ZIE 2024, dat op 4 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvond, is het event voor de technologische industrie uit Zuid-Holland.

Dutch Heat Pump Solutions (DHPS) uit Hardinxveld-Giessendam bedacht de zogenaamde HydroTop: een warmtepomp die de energie voor de pomp uit de buitenlucht haalt. Bovendien neemt hun oplossing weinig ruimte in beslag en integreert het naadloos in het dak van de woning. Daardoor is de pomp ook te plaatsen in situaties waar dit lastiger is door bijvoorbeeld ruimte, geluid of uiterlijk. Wilhard Oldengram (eigenaar DHPS) tijdens de uitreiking: “Wij zijn ontzettend blij dat we hier mogen staan en deze waardering krijgen vanuit onze eigen regio voor de HydroTop. De zichtbaarheid rondom de Scale Innovation Award gaat ons zeker verder helpen om de nodige stappen te zetten, waarmee we een belangrijke bedrage kunnen leveren aan de energietransitie.”

Winnaar juryprijs, DHPS met HydroTop innovatie

Winnaar juryprijs, DHPS met HydroTop innovatie

Wilhard Oldengram: “We hebben op ZIE 2024 een presentatie mogen geven over onze innovatieve, duurzame oplossing de HydroTop. Wij deelde in de Van Nelle Fabriek ons verhaal en visie op de toekomst van verduurzamen. Onze in Nederland gefabriceerde warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt. De HydroTop is uniek vanwege het lage geluidsniveau, maar ook vanwege het uiterlijk. De warmtepomp is door de gepatenteerde in-het-dak-oplossing nauwelijks te zien.

Scale Innovation Award

Bedrijven en organisaties uit de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard, Molenlanden en Gorinchem konden zich inschrijven met een innovatief product, dienst, proces of business model. De voorwaarde was dat de innovatie nieuw is en van economische en/of maatschappelijke waarde is. De categorieën waren als volgt: Smart Industry, Energietransitie, Human Capital en Zorg. Veertien bedrijven werden genomineerd om kans te maken op de verschillende Awards, waarbij de inzendingen werden beoordeeld door een dertien-ledige jury, elk met een specifieke deskundigheid op het gebied van innovatie in één van de categorieën. De jury stond onder leiding van Leo Stehouwer, voorzitter van Masterplan Techniek Zuid-Holland. De jury voor de Impact Award bestond uit een drieledige jury, geleid door juryvoorzitter René Kerstens (Directeur Coöperatieve Rabobank Zuid-Holland), waarbij de projecten van de studenten werden getoetst op maatschappelijk impact, ondernemerschap en haalbaarheid.

Organisatie

De Scale Innovation Award werd georganiseerd door Smart Delta Drechtsteden, in samenwerking met het Smart Campus Leerpark. Met de organisatie van het evenement maken Smart Delta Drechtsteden en Smart Campus Leerpark innovaties in de regio zichtbaar. Ook bieden zij een podium aan de bedrijven en onderwijsinstellingen die deze ontwikkelingen op gang brengen, waarbij het belang van de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven wordt benadrukt.

Wil je meer weten over de HydroTop? Neem dan contact op met Roel Verheul, salesmanager van DHPS via: 088 03 06 050.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de Hi Delta Nieuwsbrief met hightech nieuws uit Zuid-Holland.