Herkent u ook de uitdaging van het aantrekken en behouden van talent? Huidige young professional stellen andere eisen dan de gemiddelde werknemer, waarbij er veel aandacht moet zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Tegelijkertijd vragen huidige trends om andere kennis en vaardigheden. In de Drechtsteden loopt het young professionals programma al een aantal jaar, en met succes! Daarom slaan HI (Holland Instrumentation) en Deal Drecht Cities de handen ineen om dit programma uit te breiden naar heel Zuid-Holland. We zoeken MKB-bedrijven die voorop willen lopen en het programma met ons verder willen ontwikkelen. Doet u mee?
Challengeprogramma Drechtsteden
In 2017 sloegen GKN Fokker, Boskalis, HFG, Damen en de Economic Development Board Drechtsteden de handen ineen. Young Professionals van deze vijf partijen hebben een programma opgezet dat bestaat uit challenges, events en ambassadeurs. Een mix waarmee innovatie tot stand komt in concrete projecten en waar een netwerk wordt opgebouwd. In een challenge gaat een team van 8 – 12 young professionals, uit minimaal vier bedrijven acht werkdagen aan de slag met een opdracht. Dit gaat om relevante vraagstukken voor de bedrijven die inhoudelijk uitdagend zijn voor de young professionals.
Challengeprogramma Zuid-Holland
Aanleiding voor verbreding van het Young Professionals challengeprogramma is de ActieAgenda. Talent aantrekken en behouden is één van de vier actielijnen uit deze agenda. Deal Drecht Cities en Holland Instrumentation nemen daarom initiatief voor dit project. Hierbij willen we gebruik maken de SLIM-subsidie en een bijdrage vanuit het Human Capital akkoord Zuid-Holland. Het project wordt opgedeeld in vijf fases:
- Een nulmeting, waarbij we met bedrijven bepalen welke kennis, vaardigheden en competenties ontwikkeld zouden moeten worden gedurende de challenges.
- Hoe formuleer je als bedrijf een goede challenge? In deze fase ontwikkelen we hier een methode voor.
- In de Drechtsteden is al een methode ontwikkeld voor de challenges. In deze fase bepalen vormen we het team van young professionals, zoeken we de opdrachtgever en de coach.
- De leukste fase! Hier wordt de challenge daadwerkelijk uitgevoerd.
- Met het projectteam bespreken we in de laatste fase de lessons learned, die we mee nemen in de volgende challenges.
De uitkomsten van alle challenges moeten samenkomen op het leerplatform. Zo kunnen andere werknemers de resultaten bekijken en hier ook van leren. Ook zijn op dit platform de methodes terug te vinden, zodat bedrijven ook intern challenges kunnen organiseren.
Wat vragen we van u en wat levert het op?
Graag zetten we dit programma op samen met een aantal MKB-bedrijven. U weet tenslotte het beste welke kennis en vaardigheden nodig zijn bij uw werknemers. Het projectmanagement ligt bij Deal Drecht Cities en Holland Instrumentation. Van de deelnemende bedrijven vragen we een afvaardiging in het projectteam, welke meedenkt over de werkwijze en methoden, en het beschikbaar stellen van twee young professionals voor de achtdaagse challenge. U ontvangt een vergoeding voor deze uren vanuit de subsidie.
Door mee te doen draagt u niet alleen bij aan het leren en ontwikkelen in uw eigen organisatie, maar ook een sterk Zuid-Holland.
Doet u mee?
Neem contact op met Delia Wind voor meer informatie of geef u op voor de informatiebijeenkomst op 7 juni tussen 16:00-17:00 uur via delia.wind@hollandinstrumentation.nl.