Cybersecurity op OT gebied, hoe kunnen we van elkaar leren?
De Top 5 noodzakelijke veranderingen voor een succesvolle maakindustrie? Ga in gesprek met Young Professionals!
Wordt het productiebedrijf van de toekomst ook data analist?
Hoe krijg ik inzicht in de knelpunten van mijn fabriek?
Hoe behoud jij goede werknemers?
Hoe verhoog je de arbeidsproductiviteit met behulp van digitalisering bij MKB?
Hightech en data uitdagingen in de elektronen optiek
Minder praten, sneller testen. Hoe kun je sneller leren over de mogelijkheden van robotica technologie voor fysieke werkprocessen?
Waterstof biedt kansen voor de maakindustrie – maar hoe verzilver je die?
Cybersecurity op OT gebied, hoe kunnen we van elkaar leren?
Gebaseerd op de keynote van Katja Otten, blijkt dat cyber-weerbaarheid op het gebied van OT van cruciaal belang is. Geïnspireerd door eisen uit operationele ICS-omgevingen, en gericht op het verbeteren van die cyberweerbaarheid, worden op dit moment cybersecurity-experimenten uitgevoerd in het Flow Centre of Excellence in Dordrecht. In feite worden realistische aanvalsscenario’s gecontroleerd uitgevoerd en wordt daarmee data verzameld. Deze datasets zijn essentiële input voor de ontwikkeling en validatie van nieuwe beveiligingsmonitoring- en detectieoplossingen, toepasbaar in de praktijk en in staat om geavanceerde cyberaanvallen tegen te gaan.
In deze sessie gaat Dimitri Hehanussa (TNO) met deelnemers in gesprek over wat nodig is om de cyberweerbaarheid op OT gebied te verhogen binnen jouw bedrijf. Daarnaast zal ook Security Delta aanschuiven voor praktische tips en ervaringen uit de praktijk.
De Top 5 noodzakelijke veranderingen voor een succesvolle maakindustrie? Ga in gesprek met Young Professionals!
Young Hi Delta gaat de discussie aan over wat zij vinden dat er fundamenteel zou moeten veranderen in de sector(en) voor de komende decennia. Op het gebied van innovatie, human capital, inclusiviteit en op ecosysteem niveau, leggen zij hun standpunten aan je voor. Samen met jou bepalen ze de belangrijkste top 5 noodzakelijke veranderingen in de hightech en maakindustrie.
Deze break-out is voor alle Young Professionals die hierover willen meepraten en voor een breder publiek dat graag hierover in gesprek wil.
De sessie wordt gefaciliteerd door Steef Denteneer (Hittech) en Jan Terlingen (InnovationQuarter), bestuur Young Hi Delta.
Wordt het productiebedrijf van de toekomst ook data analist?
In 2021 is onder SMITZH binnen het programma “10x klaar voor industry 4.0” door een flink aantal bedrijven samen gewerkt aan hun Smart Industry oplossingen. In februari 2022 werd dit afgerond en het resultaat loog er niet om: kortere doorlooptijden, meer omzet en meer inzicht in processen.
In deze break-out sessie worden de praktijkvoorbeelden gedeeld. Jeroen Broekhuijsen (TNO) en Jelle Koning (Produmize) leggen vervolgens uit hoe ook jij resultaat kunt boeken met de data uit het bedrijf. Er is uiteraard ook volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.
Hoe krijg ik inzicht in de knelpunten van mijn fabriek?
Aan de hand van een casus van Primus wafer paper nemen Wiek Wijnands en Marcel van Kerkwijk je mee in het proces van Industrial Analytics, met een voorbeeld hoe de implementatie van Industrie 4.0 meerwaarde uit data creëert. Een toepassing met de nieuwste technologie van PLC tot Machine Learning met als resultaat kostenreductie en innovatie.
Hoe behoud jij goede werknemers?
Een van de ergste dingen die je kan gebeuren als bedrijf is dat goede mensen bij je weggaan. Buiten dat het slecht is voor de sfeer, zorgt het voor een verlies aan waardevolle kennis en ervaring.
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers tevreden zijn binnen de organisatie en je ze hierdoor langer vasthoudt. Marlies van Goor en Alon Wouterse van Hi Delta partner TMC leggen uit hoe zij dit doen middels een uniek model en starten hiermee de discussie.
Hoe verhoog je de arbeidsproductiviteit met behulp van digitalisering bij MKB?
Hoe kun je de arbeidsproductiviteit verhogen met behulp van digitalisering bij MKB? Denk daarbij aan het koppelen van tijdschrijven aan je ERP, of het doen van kwaliteitscontroles die ook direct worden opgeslagen. Ook onderwerpen als KPI’s, realtime monitoren van productie e.d. komen aan bod.
Een tweetal MKB bedrijven laten zien hoe dit in de praktijk kan worden opgepakt.
Hightech en data uitdagingen in de elektronen optiek
Nederland heeft wereldwijd een leidende positie in elektronenmicroscopie met industriële partijen als Thermo Fisher Scientific en ASML Delft, hun toeleveringsketen én een actief en vooraanstaand wetenschappelijk onderzoeksveld met spin-off bedrijven als Delmic, Phenom-World en DENSsolutions.
Met deze microscopen zijn allerlei (hightech) materialen te bekijken en analyseren met de hoogst mogelijke resolutie. De unieke informatie die dit oplevert is essentieel voor procescontrole én vooruitgang in de halfgeleiderindustrie, materiaalkunde, biologie en biomedische wetenschappen.
Deze break-out sessie daagt bedrijven die actief zijn in microscopie, imaging, beeld- en dataverwerking, hightech manufacturing, micro- en nano-mechanica of proces controle, uit om samen te onderzoeken hoe de doorvoer, resolutie en analyse te verbeteren dan wel de kosten disruptief te verlagen.
De sessie wordt gemodereerd door Diederik Maas (TNO/TU Delft). Daarnaast worden korte inleidingen verzorgd door Delmic, Technolution en ASML om de discussie op gang te brengen.
Minder praten, sneller testen. Hoe kun je sneller leren over de mogelijkheden van robotica technologie voor fysieke werkprocessen?
Minder praten. Sneller testen.
Hoe kun je sneller leren over de mogelijkheden van robotica technologie voor fysieke werkprocessen?
Loop je ook vast in gepraat en gedenk? RoboHouse helpt (MKB) ondernemers op gang met een unieke combinatie van denken en doen. Wij zijn een fieldlab op de TU Delft Campus waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten zonder onzin en met plezier.
In deze sessie gaan we op een speelse en effectieve manier bepalen of we kennisclusters kunnen vormen van bedrijven die vergelijkbare uitdagingen hebben. Deze clusters kunnen in korte tijd kennis over een thema op doen met experts en ondernemers uit de praktijk.
Waterstof biedt kansen voor de maakindustrie – maar hoe verzilver je die?
In de transitie naar schone energie biedt waterstof allerlei kansen. Honderden Zuid-Hollandse bedrijven zijn producten en diensten aan het ontwikkelen voor het opwekken, opslaan, transporteren, bemeten en gebruiken van waterstof. Wat zijn de grootste kansen? Hoe kunnen we meer samen optrekken om sneller en effectiever die kansen te realiseren? We bespreken deze vragen graag met bedrijven die aan de slag willen of zijn met waterstof. Andre Boer van Krohne zal een inleiding verzorgen. Ook zal de kwartiermaker van Hydrogen Competence Centre, Petrus Postma (&Flux) die zich al langer met waterstof bezighoudt een korte inleiding verzorgen. Mark Smith van InnovationQuarter zal de sessie faciliteren. Bedrijven die willen bijdragen op dit gebied zijn van harte welkom.